Tekst  A+  A-
Header_banket-brood.jpg
1

Kom in actie voor eerlijke pintarieven!


De NBOV maakt zich als branchevereniging sterk voor eerlijke pintarieven. De verschillen in tarieven tussen het grootwinkelbedrijf en een zelfstandig ondernemer zijn onverklaarbaar groot. Hier moet iets aan worden gedaan! Wij hebben een brief voor u opgesteld. Vul uw gegevens in, plaats uw handtekening en stuur de brief op naar uw bank.

Lees verder

Proof Bakery start crowdfunding-actie

24-11-2017
In mei 2018 start in de wijk Vathorst een nieuw bakery café én opleidingsplek voor startende bakkerijondernemers. Proof Bakery is een plek waar een verbinding ontstaat met de producten, het ambacht, mensen en de buurt. Daarom is voor de financiering gekozen voor crowdfunding. Initiatiefnemer van Proof Bakery is de Amersfoortse Vicky Littlejohn (37).

Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

04-12-2017
De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedings-wetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept dan ook op meer producten te eten met volkorengranen.

Stand van zaken pintarieven

27-11-2017
De NBOV heeft haar leden opgeroepen om bij hun bank te informeren naar de opbouw van de pintarieven. Dat kan door een brief naar de bank te sturen, waarin u vraagt om inzage in de tarieven, en/of de tarieven onderhandelbaar zijn. De NBOV verzamelt de reacties van de banken op deze brief.