Tekst  A+  A-

Vlaaikeuringen tijdens Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

28-08-2017

Zaterdag 7 oktober start de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Tijdens deze feestelijke week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. 

De jaarlijkse terugkerende vlaai- en broodkeuring vindt plaats. Dit jaar kunnen de bakkers hun appel- en linzenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Beste vlaaienbakker’ noemen. Naast deze wedstrijd-vlaaikeuring krijgen bakkers de mogelijkheid om ook een Luxe Karamelvlaai en een rozijnen-/krentenbrood te laten keuren. Dinsdag 10 oktober vindt de keuring plaats en op woensdag 11 oktober is de prijsuitreiking in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.   

Leerlingenwedstrijd
De succesvolle bake-off wedstrijd die vorig jaar is gestart, krijgt dit jaar een vervolg. Leerlingen kunnen een kersenvlaai inleveren en laten beoordelen. De beste inzendingen strijden later in deze week tijdens een bake-off tegen elkaar. De leerling die dan de beste kerstenvlaai bakt wint de titel ‘Grootste bakkerstalent 2017’. 

Consumentenactie
Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zitten hier ook krasloten bij. Bij aankoop van één vlaai krijgt de klant een kraslot en maakt hiermee kans op een gratis product. Ook als de klant buiten de prijzen valt, maakt hij of zij nog kans op een jaar lang iedere week één gratis vlaai.

Facebook
De sociale media kanalen worden dit jaar volop benut om maximale consumentenaandacht te krijgen. Zo kan de consument onder andere zijn stem uit brengen op zijn of haar favoriete vlaaismaak van 2017. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden
Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de contactpersoon bij Bakeplus, Beko, Vandemoortele of Dawn. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar jules.peeters@bakeplus.nl.