Tekst  A+  A-

Vervolgactie voor eerlijke pintarieven

04-09-2017

Begin augustus heeft de NBOV bij diverse landelijke media aandacht gevraagd voor de oneerlijk hoge pintarieven binnen het ambacht. Het Algemeen Dagblad, het Financieel Dagblad en nu.nl publiceerden erover. Tijd voor vervolgstappen.

Een ambachtelijke bakker betaalt meer dan het dubbele tarief voor een pintransactie ten opzichte van grote supermarktketens. “Een prijsverschil dat op geen enkele manier is te verklaren”, aldus NBOV-beleidsadviseur Johan Weggeman. “Daarom is de NBOV met een aantal leden langsgegaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor consumenten en bedrijven. Hier willen wij aantonen dat de huidige markt niet werkt en dat de tarieven niet transparant zijn. Het onderwerp pintarieven moet definitief op de kaart komen.”

Vervolgactie
In de loop van september ontvangen NBOV-leden opnieuw een ledenmail over pintarieven. Bij deze mail wordt een brief meegestuurd, die leden naar hun eigen bank kunnen sturen. “Ze vragen daarin om inzage in de opbouw van de pintarieven en informeren of deze tarieven onderhandelbaar zijn. De reactie vanuit de bank sturen ze naar de NBOV. Wij verzamelen de reacties van alle banken en gaan hiermee terug naar de ACM”, aldus Weggeman. “Samen met onze leden op weg naar eerlijke pintarieven!”