Tekst  A+  A-

Service en Diensten

Pintarieven


Pintarieven

De NBOV maakt zich als branchevereniging sterk voor eerlijke pintarieven. De verschillen in tarieven tussen het grootwinkelbedrijf en een zelfstandig ondernemer zijn onverklaarbaar groot. Als ambachtelijke bakker betaalt u meer dan het dubbele tarief voor een pintransactie ten opzichte van de grote supermarktketens. Hier moet iets aan worden gedaan!

Gelet op de enorme groei van het aantal pinbetaling - in vijf jaar tijd met 50% - hadden de pintarieven in een normaal functionerende markt moeten dalen. De vaste kosten kunnen tenslotte over veel meer transacties worden verdeeld.

Wij hebben namens de branche ons ongenoegen hierover geuit en dit onder de aandacht van de onafhankelijk toezichthouder ACM gebracht. Om wellicht op een later moment met kans op succes een formele klacht in te kunnen dienen, hebben we veel informatie nodig. Hierbij hebben we uw hulp nodig.

Wat kunt u doen?
Download hieronder de voorbeeldbrief waarin u uw eigen bedrijfsgegevens, de gegevens van uw bank en de datum kunt invullen. Stuur deze volledig ingevulde brief bij voorkeur per post naar uw eigen bankfiliaal. Wij zijn erg benieuwd naar de reactie van uw bank. Wanneer u de reactie van uw bank binnen heeft, wilt u deze dan scannen en per mail versturen naar pintarieven@nbov.nl? Mocht u binnen twee weken van uw bank nog geen reactie hebben ontvangen, schroom dan niet om ze aan deze brief te herinneren.

Voorbeeldbrief opbouw pintarieven - sept2017

Vragen?
Mocht u vragen hebben over de pintarieven en/of over deze actie dan kunt u contact opnemen met Johan Weggeman, beleidsmedewerker Economische Zaken, op telefoonnummer 0182 – 69 30 30.