Tekst  A+  A-

Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

04-12-2017

De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedings-wetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept dan ook op meer producten te eten met volkorengranen.

In het persbericht dat de Maastricht University publiceerde staat dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk dikke-darm-kanker. Ook wordt beschreven dat de vezels uit graan nog meer bewezen positief effect hebben op de gezondheid dan de vezels uit groenten en fruit. 

Volkorenbrood grote kans voor de bakker
In Nederland is volkorenbrood vastgelegd in de wet. Daarmee weet de consument altijd zeker dat het is gemaakt van alleen maar volkorenmeel. Dit in tegenstelling tot veel andere volkorenproducten zoals pasta of crackers. Voor de bakker biedt dit een grote kans om zich met volkorenbrood te onderscheiden ten opzichte van andere producten!

Het Nederlands Bakkerij Centrum zal de wetenschappelijke oproep uiteraard ook via het online platform www.brood.net communiceren. De website en de sociale media van brood.net bereiken jaarlijks miljoenen consumenten.