Tekst  A+  A-

Social Media

De consument heeft via zijn smartphone en/of tablet continu internet op zak. Deze gaat mee de winkel in om te vergelijken, acties te checken en meer informatie te vinden over een bedrijf of product. Het is overbodig om te zeggen dat dit het aankoopproces sterk heeft beïnvloed. Als bakker kun je hier slim op in spelen door juist daar aanwezig te zijn waar de consument is. Via social media kanalen, gebruik te maken van mobiele applicaties en andere internettoepassingen.

In de afgelopen jaren is ook het social media landschap veranderd. Zo zijn Facebook en Twitter steeds meer beeld georiënteerde kanalen geworden door de opkomst van o.a. Instagram, Tumblr en Vine. Zijn hashtags (#) ook op Facebook onmisbaar geworden om de vindbaarheid te vergroten en communiceert de consument steeds meer, stelt hij vragen en oriënteert zich via social media kanalen.

Het social media landschap is immens groot en ieder kanaal wordt gekenmerkt door andere specifieke toepassingen. Elk kanaal kan worden ingezet om een verschillende doelstelling en een specifieke doelgroep te bereiken én de interactie aan te gaan met het publiek. Op deze manier is het mogelijk klanten aan je te binden, ze op de hoogte te brengen van leuke acties, ze een blik te geven achter de schermen van de bakkerij of te laten zien hoe hun favoriete schuimtaartje gemaakt wordt.

In deze online omgeving, die speciaal is ingericht voor de bakkers in Nederland, worden stapsgewijs de verschillende kanalen en hun mogelijkheden beschreven. Ook worden actuele en relevante applicaties (app’s), die het gebruik van social media nog leuker en effectiever kunnen maken, behandeld. Om goed van start te gaan of een actuele strategie te toetsen en aan te passen, komen de verschillende stappen in het social media proces aanbod. Hiermee kan iedereen aan de slag met het succesvol inzetten van social media voor zijn zaak.

Social Media als dé mogelijkheid voor:

  • Direct klantcontact-  mogelijkheid om directe interactie aan te gaan met de doelgroep.
  • Profilering – kennis, kunde maar ook sfeer van de zaak delen via social kanalen.
  • Kennis delen -  door informatie uit te wisselen met andere bakkers in groepen zoals LinkedIn.
  • Marketingtool -  online social acties optuigen die aansluiten bij de interesses van de doelgroep.
  • Adverteren -  op verschillende social platforms.
  • Werving & selectie -  via de social kanalen nieuwe medewerkers zoeken, aantrekken en vinden.