Tekst  A+  A-

Service en Diensten

Energie


 

Energie

Als uw onderneming jaarlijks meer dan 50.000 kWh aan stroom verbruikt, heeft u de wettelijke zorgplicht energie doelmatig te gebruiken en energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend. Het is dan verplicht om het stroomverbruik inzichtelijk te hebben. Mocht u tijdens een inspectie niet kunnen aantonen dat er energiebesparende maatregelen worden genomen, kan u een boete opgelegd krijgen. Ook als u niet meer dan 50.000 kWh verbruikt, kunt u vaak besparen op energie. Met een aantal handige NBOV-diensten kunt u eenvoudig inzicht krijgen in uw energieverbruik en aan de instanties aantonen dat u bezig bent met (het inzichtelijk maken van) uw energiegebruik en met besparende oplossingen:

Energietool
Een bewustwordingsinstrument dat aan de hand van tien vragen aantoont waar de aandachtspunten voor energiebesparing liggen binnen uw onderneming.
Lees verder

Energie APK
Wilt u een specifieke analyse van uw energieverbruik uitgevoerd door een technisch specialist die vervolgens ook de besparings-mogelijkheden aangeeft? Maak dan gebruik van de Energie APK.
Lees verder

Green Deal
De Rijksoverheid helpt burgers, bedrijven, organisaties of andere overheden bij het realiseren van duurzame initiatieven die moeilijk van de grond komen. Bijvoorbeeld projecten voor energie-isolatie of duurzamer omgaan met water. Ze doet dit door een Green Deal af te sluiten. Voor de bakkerij en de slagerij is een Green Deal gesloten met betrekking tot energiebesparing bij het koelen, vriezen en de verlichting
Lees verder

NBOV-EnergyDeal
Wilt u als NBOV-lid besparen op uw energiekosten? Dat kan door deel te nemen aan de NBOV-EnergyDeal. Bij dit project wordt energie collectief ingekocht, waardoor een flinke kostenbesparing mogelijk is.
Lees verder