€ 5000 subsidie voor elektrische bestelauto

17 februari 2021

Op 15 maart opent het loket voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5000 voor iedere bedrijfsauto. Deze subsidieregeling is opgezet, omdat in veel steden vanaf 2025 emissievrije zones worden ingesteld, de zogenoemde zero-emissiezones. In totaal komt er dit jaar 22 miljoen euro subsidie beschikbaar. De subsidie geldt voor aanschaf of lease van een elektrische bestelauto. 

Meer informatie over de SEBA en de voorwaarden waaraan u en de bedrijfsauto moeten voldoen om subsidie te kunnen aanvragen, vindt u op de website van RVO.

Daarnaast kan ook de MIA (Milieu Investeringsaftrek) van toepassing zijn. Hierdoor kan de subsidie van € 5000 hoger worden. Informatie over de MIA is ook via de bovenstaande link te vinden bij RVO. 

Tool MKB Klimaatwerk

De tool MKB Klimaatwerk geeft ondernemers in het mkb informatie over de afspraken uit het Klimaatakkoord en over de kansen die het biedt, zoals subsidies om te verduurzamen. De tool leidt door naar specifieke websites, of websites die ondersteunen bij het aanvragen van subsidieregelingen. Meer informatie daarover leest u in het artikel Handige tool MKB Klimaatwerk helpt mkb.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking