Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 tijdens Bakkersvak

13 februari 2019

De 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019. Dit jaar wordt het afgetrapt op maandag 11 maart tijdens Bakkersvak in Evenementenhal Gorinchem. Deelnemende bakkers uit heel Nederland mogen aanschuiven aan een ontbijttafel. Zo beleven ze het Nationaal Schoolontbijt een keer zelf en worden de plannen voor 2019 besproken. 

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Bakkers kunnen een bijdrage aan het Nationaal Schoolontbijt leveren door een of meerdere scholen in de ontbijtweek kosteloos te voorzien van brood. Deelnemende bakkers worden hierdoor de lokale ambassadeurs van het Nationaal Schoolontbijt. Afgelopen november vond de 16e editie plaats waarbij zo’n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen hebben ontbeten.

In de kijker

Met de aftrap op Bakkersvak, de vakbeurs die jaarlijks bezocht wordt door duizenden bakkers, wil de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt bakkers enthousiast maken om ook in 2019 een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief. “Bakkers kunnen zich op lokaal niveau in de kijker spelen door zich te verbinden aan het Nationaal Schoolontbijt én leveren meteen een bijdrage aan het promoten van de Nederlandse broodcultuur onder de toekomstige generatie. Bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt tijdens Bakkersvak staat de bakker een keer centraal, in plaats van de scholen en kinderen zelf”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.


De aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019 is op maandag 11 maart vanaf 9.00 uur. Het ontbijt duurt tot 10.00 uur. Aansluitend is Bakkersvak geopend tot 17.00 uur. Deelname aan de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt is gratis, bakkers kunnen zich tot 6 maart hiervoor inschrijven via het speciale inschrijfformulier.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan