Ambachtelijke bakker centraal bij ‘Later als ik groot ben…’

4 maart 2020

In de nieuwste online uitzending van ‘Later als ik Groot ben…’ gaat de 11-jarige Dean samen met presentator Jochem van Gelder op snuffelstage bij de ambachtelijke bakker. De bakkers van Brood & Ko uit Bodegraven laten Dean de kneepjes van het mooie vak zien.

Met broodbakker Nils ontdekt Dean aan het begin van de dag het traditionele proces van brood maken. Ook wordt het verschil uitgelegd tussen traditioneel brood en desembrood. Dan gaat Dean zelf aan de slag met het opmaken van desembrood en het maken van witte bolletjes. Onder de hoede van banketbakker Edwin maakt Dean daarna een taart. Jochem assisteert hem, maar of dat allemaal goed gaat …

 

Droomberoep

In elke aflevering van ‘Later als ik Groot ben …’ gaat een basisschoolleerling uit groep 7 of 8 op onderzoek naar zijn of haar droomberoep. De ambachtelijke bakker is één van deze droomberoepen. De jonge stagiair en de presentator van het programma verdiepen zich verder in het droomberoep. Waarom wil de stagiair het beroep uitoefenen, wat voor opleiding moet je ervoor volgen en hoe ziet je dag er dan uit?


De NBOV heeft aan deze aflevering van het programma meegewerkt, om het ambachtelijke bakkersvak positief onder de aandacht te brengen.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking