Ambachtelijke bakker? Doe mee aan Nationaal Schoolontbijt!

12 augustus 2021

Het team van het Nationaal Schoolontbijt (NSO) roept ambachtelijke bakkers op om leverancier voor het Nationaal Schoolontbijt te worden. Als ambachtelijke bakker levert u dan brood aan basisscholen in uw omgeving. Het NSO is dit jaar van 1 tot en met 5 november en het thema is ‘Altijd een gezond ontbijt’.

Meedoen is eenvoudig: schrijf u in, en kies op welke school of scholen u brood wilt leveren. Zo wordt uw brood onderdeel van het gezonde ontbijtpakket van vele basisschoolleerlingen. Inschrijven kan tot 1 oktober 2021 via de website van het NSO.

 

Wat levert het u op?

Allereerst laat u uw eigen buurt zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en promoot u het bakkersvak. Maar er zijn nog meer redenen om mee te doen:

1. U doet mee aan een landelijk evenement.
2. U komt direct in contact met scholen uit uw buurt.
3. U komt via de scholen in contact met de kinderen en hun gezinnen.
4. Deelname is reclame in uw winkel.
5. Deelname is een goede aanleiding voor lokale acties en persaandacht.

 

Pakket waaraan u zelf brood toevoegt

In november ontvangen deelnemende bakkers voor alle leerlingen van de gekozen school of scholen complete ontbijtpakketten. Die moeten gekoeld bewaard worden. Elk pakket is bestemd voor 25 leerlingen. De bakker voegt zelf aan elk pakket toe: 2 gesneden volkorenbroden, 16 volkorenpuntjes en 16 volkorenkrentenbollen. Op de geplande ontbijtochtend bezorgt de bakker alles bij de school of scholen.

 

Vernieuwde website NSO

De website van het Nationaal Schoolontbijt is vernieuwd:

  • Zoeken van deelnemende scholen is makkelijker geworden. U kunt zelf de school of scholen van uw voorkeur kiezen. NSO verwacht dat weer bijna 2.500 scholen meedoen aan deze editie.
  • De inschrijving voor de scholen loopt nog tot 17 september. Het kan daarom zijn dat de school of scholen van uw keuze nog niet in het schema op de site van het schoolontbijt staan.

 

Gratis baal Subliem Gluten, Bruin of Volkoren Klein

Grondstoffenleverancier Puratos steunt het NSO: als u meedoet en voor het Schoolontbijt een baal Subliem Gluten, Bruin of Volkoren Klein bestelt, krijgt u een tweede baal naar keuze gratis, ter waarde van € 70.

Met één baal kunt u ongeveer drie scholen van brood voorzien. Puratos neemt na inschrijving automatisch contact met u op en zorgt voor de gratis baal.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking