Ambachtelijke bakkerij bij Later als ik groot ben … op RTL4

8 juli 2021

Zaterdag 10 juli zendt RTL4 een aflevering uit van de online serie ‘Later als ik groot ben …’. In deze aflevering loopt de 11-jarige Dean een snuffelstage bij de ambachtelijke bakkers van Brood & Ko in Bodegraven. Dean leert van hen de eerste kneepjes van het vak. Deze aflevering is sinds maart 2020 al online te zien.

In de uitzending ontdekt Dean met broodbakker Nils het traditionele proces van brood maken en leert hij wat het verschil is tussen traditioneel brood en desembrood. Daarna gaat Dean zelf desembrood opmaken en maakt hij witte bolletjes. Met banketbakker Edwin maakt Dean daarna een taart. Presentator Jochem van Gelder helpt hem, maar of dat allemaal goed gaat… 

 

Ambachtelijk bakker als droomberoep

In elke aflevering van ‘Later als ik groot ben…’ onderzoekt een basisschoolleerling uit groep 7 of 8 zijn of haar droomberoep, zoals ambachtelijk bakker. De NBOV heeft aan deze aflevering meegewerkt om het ambachtelijke bakkersvak positief onder de aandacht te brengen.

De online aflevering is nu bewerkt voor televisie; op zaterdag 10 juli rond 11.00 is de aflevering met Dean en de bakkers Nils en Edwin te zien op RTL4. Deze wordt zondag 11 juli rond 09.00 uur herhaald.

 

Meer informatie

Ambachtelijke bakker centraal bij Later als ik groot ben

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat