Bakkerij Kees Gutter driemaal in de prijzen 

5 november 2018

Bij Bakkerij Kees Gutter is het in de maand vóór de feestelijke decembermaand al groot feest, want er zijn maar liefst drie overheerlijke producten in de prijzen gevallen! Zowel de appeltaart met Beemster appeltjes, als de speculaasbrokken én de karamelslof werden met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum.

De karamelslof is één van de nieuwste producten in het assortiment en viel gelijk in de prijzen. Het geheim zit ´m in de meermalen met goud bekroonde slofbodem als basis. Daarbovenop komt een lekkere dikke laag karamelbavaroise. Als finishing touch krijgt de slof een streepje ‘chewy’ karamel, knapperige chocolade én slagroom. Lekker robuust is het speculaasbrok. De speculaasbrokken van Kees Gutter worden onweerstaanbaar door het geheime kruidenmelange. De dikke koek zorgt voor een superlekkere bite en doordat `ie zo lekker krokant gebakken is, kraakt het lekker in de mond. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. Inmiddels is het publiek geheim dat de bakker van Waterlands de lekkere appeltjes voor zijn appeltaart in de Beemster haalt. Die worden vervolgens geschild in het Weeshuis in Monnickendam en verwerkt in een appeltaartje van heerlijk deeg naar geheim recept. In de winkel wordt de appeltaart vers afgebakken door de meisjes van Kees, waardoor deze bekroonde taart altijd supervers is.


Hoge eisen
Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en  smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een vier, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'. Je leest er meer over op www.bekroondmetgoud.nl.


Kees Gutter is al 58 jaar dè Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. 

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat