Bakkerij Kees Gutter met goud bekroond

4 juni 2019

Zowel het Waterlands Klassiek als het Tijger Volkoren én de Bakkersbonk Pittig zijn in de prijzen gevallen en bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum! Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma.

Waterlands Klassiek is al bijna 30 jaar het meest populaire brood. Het hele brood, met twee verschillende halfjes, kent een geheime meergranenmix van de bakkers van Kees en is op basis van witte bloem.


Tijger Volkoren

Dat gezond ook superlekker kan zijn, bewijst het bekroonde Tijger Volkoren. Greetje Gutter: ‘Volkorenbrood is natuurlijk het allergezondst en tijgerbrood heeft zo’n lekkere korst. Het is echt een oer-Hollandse boterham. Het voordeel van volkorenbrood is dat het je sneller een verzadigd gevoel geeft. Doordat het rijk is aan voedingsstoffen en vezels is het goed voor je lichaam.’

 

Bakkersbonk Pittig

Nog zo’n bekroond product is de relatief nieuwe Bakkersbonk Pittig: ‘Het is een uniek product uit onze bakkerij. De bakkersbonk bevat geen smaak- of kleurstoffen, maar bevat hele peppadews en zongedroogde tomaten die door het deeg gedraaid zijn. Daardoor vind je de échte smaak en grof gesneden stukjes hiervan terug in je broodje.


Het geheim?

Het geheim van deze bekroonde broden zit `m niet alleen in de geheime receptuur van de bakkers van Kees. Greetje: ‘Vers is natuurlijk ook een vereiste. Bij ons ligt het brood om vier uur `s morgens nog in de oven en om acht uur al in de winkels. Verser dan dit is onmogelijk en dat proef je.’

Meer info staat op de website van bekroond met goud.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan