Bakkerij Oegema levert met lokale boeren weekpakketten

25 maart 2020

Jimmy Braat van Bakkerij Oegema (Dedemsvaart, Balkbrug en Zuidwolde) levert sinds kort samen met vier lokale (zuivel)boeren weekpakketten met levensmiddelen aan consumenten. Boeren en bakker werken samen in het kader van acties om - juist tijdens de coronacrisis - lokale ondernemers te ondersteunen en aandacht te vragen voor de korte keten: levensmiddelen kopen direct van de producent.

De ondernemers raakten geïnspireerd door het verhaal van de Korte Keten #supportyourlocalsNL, waarover vorige week bij Jinek werd gesproken. De Drentse ondernemers besloten daarom de handen ineen te slaan. Met hun boerderijwinkels en bakkerij verkochten ze al rechtstreeks aan de consument. Samen kunnen ze tijdens de coronacrisis meerwaarde leveren met gecombineerde pakketten die gratis worden bezorgd, zodat klanten, en met name ouderen, minder vaak de deur uit hoeven voor boodschappen. 

Klanten kunnen de weekpakketten per mail of online bestellen. Ze bevatten brood en een Turfkoek, en daarnaast zuivel, kaas en vlees van boerderijen in de omgeving van Zuidwolde. Het aanbod wordt verder uitgebreid met onder andere eieren, kip en groenten. Mede door de aandacht van RTV Drenthe en op social media is er veel belangstelling voor het initiatief, zowel van klanten als van ondernemers die willen meedoen.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan