Bakkerijmuseum Hattem breidt uit

28 december 2018

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem krijgt er een pand bij. Aanleiding is de forse stijging van het aantal bezoekers de afgelopen jaren. De relatief kleine receptie van het museum kan op drukke dagen het aantal bezoekers nauwelijks aan daardoor staat er buiten steeds vaker een lange rij.

Toen Ridderstraat 23, een sfeervol monumentaal pand tegenover het museum, beschikbaar kwam deed zich een unieke kans voor om uit te breiden. Extra expositieruimte en mogelijkheden om de huidige receptie te ontlasten waren voor het museum de belangrijkste drijfveren opnieuw stappen te zetten die bijdragen aan een gezonde toekomst voor het bakkersverleden.

Het museum heeft in juli 2018 onderdelen van een 19e -eeuwse bakkerswinkel uit een nalatenschap verkregen. Aan de hand van oude foto’s en documenten heeft de reconstructie van het winkelinterieur plaatsgevonden onder leiding van de heer Jan Wigbers uit Hattem. 

Het Nederlands Bakkerijmuseum wil zoveel mogelijk van zijn collectie tonen en het nieuwe pand bleek perfect voor een oude bakkerswinkel. 

Het unieke winkelinterieur uit lang vervlogen tijden, ondergebracht in het ‘nieuwe’ historische pand met zijn karakteristieke drie bogen, zal vanaf 24 december 2018 voor elke gast van het Nederlands Bakkerijmuseum, de afsluiter worden van een bezoek aan een wereld waar de geschiedenis van brood en banket is ondergebracht. 

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat