Bakkerijmuseum Medemblik heropent op 10 juli

9 juli 2021

Op zaterdag 10 juli gaat Het Bakkerijmuseum in Medemblik na maanden intensieve verbouwing weer open. Door de verbouwing is het museum beter toegankelijk, met een lift, een hellingbaan, brede doorgangen en een drempelloze vloer.

Vanwege de coronabeperkingen is er geen groot feest om de heropening te markeren, maar Harry Nederpelt, wethouder van de gemeente Medemblik, zal ter gelegenheid van de opening de bakkershoorn blazen. Vroeger deed men dit om het dorp te laten weten dat het brood klaar was, nu om te laten horen dat het museum weer open is.

Verbouwing

Het museum is sinds januari flink verbouwd. Daarbij zijn twee naastgelegen panden door een grote overkapping met elkaar verbonden. Zo is onder andere ruimte ontstaan voor een lift. Verder is het museum toegankelijker gemaakt en is de winkel volledig vernieuwd. De gebruikelijke lekkernijen, zoals gevulde koeken en truffels zijn weer verkrijgbaar, de bakkers demonstreren oude baktechnieken en kinderen kunnen hun handen weer uit de mouwen steken. 

Het museum is tijdens de zomervakantie geopend van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet verplicht, maar in verband met drukte wel gewenst. Kijk voor meer informatie op www.deoudebakkerij.nl.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan