Bakkerijmuseum Medemblik maakt kans op € 10.000

5 november 2020

Bakkerijmuseum De oude Bakkerij in Medemblik maakt kans op € 10.000 van het ANWB Fonds om het 'Het lekkerste museum voor IEDEREEN' te realiseren: een drempelvrij museum dat ook toegankelijk is voor mensen met een visuele, auditieve of bewegingsbeperking. 

De campagne ANWB Fonds helpt je op weg geeft € 10.000 per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. Daarmee ondersteunt de ANWB maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

Drempelvrij museum

Het Bakkerijmuseum in Medemblik prikkelt altijd al alle zintuigen: de geur van verse koek, dagelijkse demonstraties, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Het is een laagdrempelig museum, maar geheel drempelvrij is het nog lang niet. 

Vanaf januari 2021 wordt het naastgelegen pand daarom bij het museum getrokken en worden aanpassingen gedaan zodat iedereen van het museum kan genieten: een hellingbaan bij de entree, een invalidentoilet en een lift. De exposities worden ingericht met multi-zintuigelijke aanpassingen, zoals voelobjecten, proeverijen, geuropstellingen en audiofragmenten voor visueel of auditief beperkte bezoekers. Het museum kan die € 10.000 dus goed gebruiken.

Stem!

Wilt u helpen? Breng dan op anwb.nl/stem uw stem uit op Stichting Bakkerijmuseum De oude Bakkerij in Noord-Holland. Dat kan nog tot 24 november.

Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. 
 

Artikelen / Branche
Bakkerijmuseum Medemblik heropent op 10 juli
Artikelen / Branche
Bouw mee aan het Bakkerijmuseum in Medemblik
Artikelen / Branche
Bakkerijmuseum Medemblik maakt kans op € 10.000
pagina
Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat