Bakkers voeren zaterdag actie en doen het licht uit

19 oktober 2022

Aanstaande zaterdag, 22 oktober, doven verschillende bakkerijwinkels de lichten en worden er kaarsen aan gestoken. Dit als protest tegen de aangekondigde energie-compensatieregeling die ontoereikend is.

De actie is een initiatief van verschillende ambachtelijke bakkers, aangejaagd door Vicky LittleJohn van Miss Bakery in Amersfoort. Vele ondernemers hebben al aangegeven mee te doen met de actie.

Het licht in de winkels wordt vervangen door kaarslicht. Een protest dat publieksvriendelijk is, maar wel een duidelijke boodschap uitstraalt richting consument en politiek, namelijk: het water staat vele ambachtelijke bakkers in Nederland tot boven de lippen.

De NBOV is zelf niet betrokken bij de actie, maar steunt deze wel. Uiteraard zijn dit soort publieksvriendelijke protesten een goede bijdrage en kan het helpen in de lobby richting Den Haag.

Meedoen? Download hieronder posters en social media posts. Meer informatie is te vinden op de website van Stiching Ambachtelijke Bakkerij

Licht uit, kaarsen aan - Poster

Licht uit, kaarsen aan - Instagram post

Licht uit, kaarsen aan - Instagram story

Let op: waarschuwing bij gebruik kaarsjes!
De organisator waarschuwt wel om te zorgen dat het gebruik van kaarsjes veilig gaat. Zorg ervoor dat je bij het gebruik van echte kaarsjes, ze in een windlichtje of een glas zet. Is dit lastig? Dan kun je ook kliklichtjes of elektrische kaarsen gebruiken. 

Artikelen / Info en advies
Nieuwe omgevingswet uitgesteld tot januari 2024
Artikelen / Blogs
Lobby, je moet door de bocht kijken
Artikelen / NBOV
Standpunt NBOV rond TEK-regeling