Bakkersactie slachtoffers explosie Beiroet

9 augustus 2020

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De inwoners van de Libanese hoofdstad hebben dringend hulp nodig. De ramp heeft ten minste 150 mensen het leven gekost, meer dan 5.000 mensen zijn gewond en 300.000 Libanezen zijn van het ene op het andere moment hun huis kwijtgeraakt. Ook heeft de explosie in Beiroet graansilo’s van het land vernietigd, waardoor de voedselvoorziening van duizenden mensen en kinderen gevaar loopt.

De samenwerkende hulporganisaties roepen iedereen in Nederland in actie te komen en te doneren op Giro 555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55). Zo is ook de NBOV gevraagd om hier aandacht aan te geven.

bakkers voor beiroet

Bakkers die steun willen geven, kunnen klanten vragen eenmalig meer te betalen voor een product. Deze extra inkomsten worden dan afgedragen aan Giro555. Er is een actiepagina live gegaan waarop beeldmateriaal en extra informatie te vinden is. Vrijdag 14 augustus volgt er een Nationale Actiedag voor Beiroet die wordt ondersteund door NPO, RTL, Talpa Network en Facebook.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan