Bespaar tijd bij invullen CBS-vragenlijst

7 april 2021

Ieder jaar vraagt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een aantal bedrijven in onze branche om de Jaar-Productiestatistiek in te vullen. Begin april ontvangen deze bedrijven een vragenlijst van het CBS. Invullen van de Jaar-Productiestatistiek is vanaf dit jaar makkelijker.

Het invullen van de Jaar-Productiestatistiek is verplicht. Het CBS gebruikt de ingevulde gegevens om informatie te publiceren over de opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland. Zo ontstaat een goed beeld van de financiële situatie van de branche. Het zijn bijzondere tijden, en daarom is deelname belangrijk: juist nu hebben beleidsmakers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat in de branche.

Referentie GrootboekSchema voor automatisch invullen

Vanaf dit jaar wordt het invullen van de Jaar-Productiestatistiek makkelijker. Door gebruik te maken van het Referentie GrootboekSchema (RGS), kost het ondernemers of hun accountant minder tijd om aan deze verplichting te voldoen. Met RGS kan tot 75% van de vragen automatisch gevuld worden.

Veel boekhoudpakketten ondersteunen RGS en kunnen een RGS Brugstaat maken, zodat gegevens uit de administratie kunnen worden ingelezen in de vragenlijst. Kijk op www.cbs.nl/bespaartijd voor meer informatie, en lees hoe u tijd kunt besparen bij het invullen van de Jaar-Productiestatistiek.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking