Beste Roomboter amandelstaven komen uit Gelderland

1 november 2018

Van Walderveen wint de Roomboter amandelstavencompetitie van dit jaar. Toet is tweede geworden en Koenen maakt het Gelderse trio compleet met een derde plaats. Van Walderveen behaalde de titel ook in 2016. 

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende drie weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 173 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, keurmeester van grondstofleverancier en Gilde Partner Van der Pol, in samenwerking met de Keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum. De kwaliteit in de voorronde was in de top dusdanig hoog dat de norm voor de finale dit jaar op een 8,1 gesteld werd.

 

Knap lastig product 

“De competitie leeft. En dat is mooi om te zien,” aldus Mark van Wijk “Ik ben veel gebeld en gemaild met het verzoek om advies en uitleg te geven. Het gaat bij de top om de fijne kneepjes van het vak. De roomboteramandelstaaf is in al zijn eenvoud toch een knap lastig product als het perfect moet zijn; de juiste balans tussen vulling en deeg, een toertje meer of minder, dat maakt het verschil. Van Walderveen is een zeer terechte winnaar.” 

 

Productkwaliteit 

De twaalf finalisten die een topproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers: Arjan van der Eijk te Haastrecht, Bram te Wehl, Brood & Ko te Bodegraven, De Koning te Puttershoek, Ed van Dommelen te Maarssenbroek, Gertjan te Schoonhoven, Gommans te Sevenum, Jenny van der Putten te Mierlo, John Treur te Oudewater, Steenbergen te Meppel, Thijs Koolen te Ell en Van Kempen te Alphen aan den Rijn. 

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan