Blijf scherp op werken in de 1,5 meter-samenleving!

22 april 2020

De komende periode blijft de 1,5 meter-samenleving nog steeds van kracht. Wij roepen alle brood- en banketbakkers op om scherp te blijven op het werken in deze ‘nieuwe’ samenleving. Werken in de 1,5 meter-samenleving vereist het toepassen van de door ons opgestelde protocollen in combinatie met de huidige RIVM-maatregelen.

Directeur Marie-Hélène Zengerink: “Vorige week hebben wij het Protocol Verantwoord Winkelen nogmaals kritisch bekeken en van een update voorzien. Het is belangrijk dat ondernemers dit protocol blijven toepassen en de regels duidelijk communiceren naar medewerkers en klanten.” 

 

Gebruik de posters!

In samenwerking met de overheid en de SAB hebben wij verschillende posters ontwikkeld die iedere ondernemer mag gebruiken. Zengerink: “Wij doen een oproep naar alle bakkerondernemers in Nederland: maak gebruik van deze posters! Het is belangrijk dat de maatregelen goed zichtbaar zijn, zowel binnen als buiten de winkel.” De posters zijn hier te downloaden

 

Lobby voor SBI-codes

Op de nieuwe lijst met SBI-codes die is gepubliceerd, staat alleen de SBI-code 47241, ‘Winkels in brood en banket’ en niet de SBI-code(s) 1071 (en 72) ‘Vervaardiging van brood en vers banketbakkerswerk’. Zengerink: “Wij hebben al meerdere keren bij diverse partijen in Den Haag – van MKB-Nederland tot aan Staatssecretaris Mona Keijzer en de Vaste Kamercommissie van Economische Zaken – aangekaart dat dit niet klopt en gaan er van uit dat dit wordt gecorrigeerd.”  

poster maatregelen coronavirus

De afgelopen weken heeft de NBOV de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen scherp in de gaten gehouden en beïnvloed waar mogelijk en dat blijft voorlopig zo. Zengerink: “Wij monitoren ook de komende weken de ontwikkelingen in Den Haag. Ons team van adviseurs vertaalt die ontwikkelingen naar de toepassing door ambachtelijke brood- en banketbakkers. Onze lijntjes met Den Haag zijn kort en als brancheorganisatie zijn we – samen met andere branches – gelukkig erg krachtig in onze lobby. Onze informatie is uit de eerste hand, zodra er wijzigingen zijn, informeren wij onze leden en de branche.”

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan