BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie

6 januari 2020

Van 11 tot en met 14 januari 2020 is het WK Boulangerie op de beurs Europain in Parijs. Na maanden van voorbereiden, is het Nederlands team er klaar voor. Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som treden zondag 12 januari aan.

Team WK Boulangerie 2020

Tijdens de wedstrijd is Mark verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Gerard aan de slag met de viennoiserieproducten en bouwt Roel het sierstuk op. Het thema is muziek. Nederland neemt het op tegen China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. De juryleden zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, Chili, Finland, Griekenland, Senegal en Vietnam. Op dinsdag 14 januari om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt.


Kwalificatie

Tijdens de Europese voorrondewedstrijd in mei 2019 wist het team zich te plaatsen voor het WK Boulangerie. Hier behaalde het team een mooie tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken.


Niets missen van deze wedstrijden? Volg ons dan op Facebook en Twitter! Meer informatie over het BoulangerieTeam is te vinden op boulangerieteam.nl.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan