BoulangerieTeam op weg naar IBA Cup

14 september 2018

Aankomend weekend is de IBA Cup in München. De boulangers Michel Schröder en Hans Heiloo gaan samen met coach Hiljo Hillebrand namens het BoulangerieTeam de strijd aan.

Na maanden van trainen is het nu tijd voor het echte werk. Michel Schröder kijkt ernaar uit: “We hebben er als team veel tijd en energie in gestoken. Producten ontwikkelen, recepturen finetunen en trainen op diverse locaties door het land. Het is fijn dat we dit weekend aan de bak mogen.” Er wacht een sterk deelnemersveld. Zo neemt Nederland het op tegen Japan, Korea, Rusland, Noorwegen, Peru, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en China.

 

Universum

Het thema van dit jaar is universum. Het sierstuk laat dan ook een reis door het universum zien, terwijl de producten qua vorm en decoratie ook elementen van dit thema bevatten. Hans z’n focus ligt tijdens de wedstrijd op het showstuk, terwijl Michel de viennoiserie, het grootbrood en het kleinbrood op zich neemt. Waar nodig ondersteunen beiden elkaar.

Alle producten moeten binnen zeven uur worden gemaakt en gepresenteerd. Het BoulangerieTeam komt direct op de eerste dag, zaterdag 15 september, in actie. Maandagavond 17 september is de prijsuitreiking.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan