BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

20 mei 2019

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.

Nederland eindigde op de tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken. De landen België, Duitsland en Zweden wisten zich niet te kwalificeren. De kwalificatiewedstrijd vond van 16 t/m 20 mei plaats in het hart van Parijs aan de voet van de Notre Dame.

Yes! Hij ligt er weer in! De jongens hebben een mooie prestatie geleverd.

Coach Hans Som spreekt van een mooie prestatie: "Yes! Hij ligt er weer in! De jongens hebben een mooie prestatie geleverd. Over een paar maanden gaan we er weer tegenaan."
 

Goed gevoel

Na afloop van de wedstrijd was het gevoel goed. Er stond er een mooie showtafel. Mark was verantwoordelijk voor de categorie Baguette en Wereldbroden. Hij maakte tientallen broden in uiteenlopende categorieën waaronder stokbroden, gezondheidsbroden en een broodspecialiteit uit eigen land. Gerard was verantwoordelijk voor de categorie Viennoiserie waarbij hij onder andere croissants, chocoladebroodjes en diverse soorten brioches maakte. Tot slot presenteerde Roel in de categorie Showstuk een prachtige ouderwetse platenspeler met hoorn op een antiek tafeltje. De gehele showtafel stond in het teken van het thema ‘Muziek uit het hart van je land’.


Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en haar leden is te vinden op boulangerieteam.nl, Facebook en Twitter.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan