Cadeaupakketten: wat kan en wat moet?

27 september 2020

Een lekker cadeau van de bakker – voor bijvoorbeeld een verjaardag, Moederdag, Sinterklaas of de kerstperiode – is leuk om te geven en fijn om te krijgen. Het loont daarom de moeite om een of meer cadeaupakketten in uw assortiment op te nemen. Er zijn wel regels en richtlijnen waarmee u rekening moet houden. De NBOV heeft deze voor u op een rij gezet.

Met een cadeaupakket kunt u potentiële klanten kennis laten maken met uw producten. Daarnaast zijn ook zakelijke klanten vaak geïnteresseerd in pakketten, bijvoorbeeld voor hun personeel of relaties. U kunt pakketten samenstellen voor een specifieke feestdag (Sinterklaas, Pasen, de kerstdagen), of bijvoorbeeld op thema (geboorte, verjaardag, biologisch, lokaal). Het kan interessant zijn om samen te werken met collega-ondernemers uit de winkelstraat, buurt of streek. Denk bijvoorbeeld aan een borrelpakket met uw hartige koekjes of vijgenbrood, kaas van de ambachtelijke kaashandel, olijven van de traiteur en droge worst van de slager. 

Ook bij cadeaupakketten moet u zich houden aan de regels voor etikettering, de vermelding van allergenen en de naamgeving van producten. Daarnaast zijn er regels voor alcohol en tabak, als u die in een cadeaupakket wilt opnemen. 

Welke regels dat precies zijn, leest u op de pagina Cadeaupakketten (alleen voor NBOV-leden).

Lees ook: Kerstpakketten leveren aan een bedrijfskerstmarkt? 

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV