Coronamaatregelen veranderen vanaf 25 september

Vanaf zaterdag 25 september worden een aantal coronamaatregelen versoepeld en veranderd. Hieronder een overzicht.

De 1,5-meterregel vervalt

De 1,5-meterregel en andere protocolregels in de winkels vervallen vanaf 25 september. U kunt dan, als u dit wilt, de beschermende maatregelen als looproutes en kuchschermen verwijderen. U bent vrij om zelf te bepalen of u dit doet, of dat u de beschermende maatregelen behoudt om uw klanten en medewerkers extra te beschermen. Zo houdt u ook rekening met de kans dat bepaalde maatregelen later dit jaar alsnog worden teruggedraaid.

 

Coronacheck in de horeca

Horecaondernemers hebben vanaf 25 september te maken met de coronatoegangsbewijs. Dit geldt ook voor locaties met een eet- of drinkgelegenheid als onderdeel van de locatie. Heeft u zitplekken in uw winkel waar mensen wat kunnen eten of drinken? Dan valt u hier ook onder. Terrassen buiten zijn uitgezonderd.

Uw gasten die bij u plaatsnemen moeten hierbij bewijzen dat zij gevaccineerd zijn, negatief getest of recent corona hebben gehad. Hiervoor laten uw gasten een QR code via de CoronaCheck-app (of geprintte versie) zien. Om de QR-code te scannen heeft u een app nodig op uw smartphone. De app kunt u hier downloaden. Hier vindt u ook meer informatie over het gebruik van de app.

Door het vervallen van de 1,5-meterregel geldt er geen maximum aantal zitplaatsen meer.

Klik hier voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs

 

Het stoppen met de 1,5-meterregel betekent meer vrijheid, maar ook meer risico op zieke medewerkers of medewerkers die getest moeten worden. 

U heeft als werkgever een zorgplicht en een instructierecht. U kunt dus bepalen of het nodig is om maatregelen te nemen in het kader van de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf. Met de huidige schaarste aan personeel én de najaarsdrukte is voorkomen beter dan genezen.