Coronavirus: avondklok

31 mrt 2021

Het demissionaire kabinet maakte op 20 januari in een persconferentie aanvullende maatregelen bekend om het coronavirus te bestrijden. De belangrijkste maatregel is het invoeren van de avondklok die geldt vanaf zaterdag 23 januari. Op 23 maart is door de overheid besloten om deze maatregel te verlengen tot 20 april 04:30.

De avondklok geldt sinds 31 maart van 22.00 uur tot 04.30 uur. Binnen dit tijdvak mag u alleen met een geldige reden op straat zijn. Zonder geldige reden riskeert u een boete van € 95. 

 

Medewerkers op pad? Twee formulieren mee! 

Het demissionaire kabinet heeft aangegeven dat er een uitzondering is voor mensen die naar hun werk moeten.

Gaat u of één van uw medewerkers binnen het tijdvak van de avondklok naar of van het werk? Dan is het verplicht om dit aan te tonen met twee officiële formulieren van de Rijksoverheid:

  1. Formulier Eigen verklaring avondklok 
    Iedereen is er zelf verantwoordelijk voor om dit formulier tijdens avondkloktijden bij zich te hebben. Per keer moet worden ingevuld waarom en op welk moment u buiten bent. 
  2. Formulier Werkgeversverklaring
    Dit formulier is niet gedagtekend, geldt voor een langere periode en is getekend door een leidinggevende. Dit hoeft niet per se de directeur te zijn.

 

Beide formulieren kunt u hieronder downloaden. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt. Meer informatie over de avondklok vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Ook mbo-stagiairs uitgezonderd van avondklok

Alle mbo-leerlingen voor wie het noodzakelijk is dat ze ’s avonds leren in de praktijk, hebben recht op een werkgeversverklaring. Deze uitzondering op de avondklok geldt zowel voor bbl- als voor bol-leerlingen.

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / NBOV
Coronavirus: vakantie
Artikelen / Branche
Coronavirus - regionale regelingen
Artikelen / NBOV
Coronavirus: NOW-regeling