Coronavirus: testen

14 okt 2020

Zodra u of één van uw medewerkers klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus is het advies om een test te laten uitvoeren. Testen bij de GGD is gratis, maar de testcapaciteit levert op veel plaatsen en probleem op door lange wachttijden. Na de test moet u nog een paar dagen wachten op de uitslag, terwijl in de tussentijd het advies is om thuis te blijven. 

Thuisblijven is lastig in onze branche omdat productie en verkoop nu eenmaal op locatie plaatsvinden. De NBOV heeft daarom gekeken of er alternatieven beschikbaar zijn op het gebied van coronatesten waarbij u sneller terecht kunt.

 

Het Huisarts Lab

Een partij waarbij u terecht kunt is Het Huisarts Lab. Zij bieden het volgende aan:

  • Op de dag van aanmelden wordt de coronatest (PCR-test) afgenomen.
  • De uitslag van de coronatest wordt per sms gegeven. Stel u laat zich testen op maandag dan kunt u de uitslag uiterlijk woensdag om 23:59 uur verwachten. 
  • De kosten voor een coronatest zijn € 100,- per persoon. 
  • Een super spoed afname is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn € 250,- extra per afname. Meer informatie hierover is op te vragen bij Het Huisarts Lab.
  • Testen op grote schaal afnemen kan per 25 personen. Hiervoor kunt u vouchercodes inkopen. Na betaling krijgt u de codes toegestuurd waarmee een testafspraak gemaakt kan worden.   
  • Daarnaast is testen op locatie via een poolsysteem mogelijk. Dit is een individuele afname waarna de testen in het laboratorium worden uitgewerkt middels pooling techniek. De kosten zijn € 60,- per persoon als u een groepstest (van 2-5 personen) wil laten uitvoeren. Deze methode wordt vaak gebruikt op plekken waar een positief geteste medewerker in aanraking is geweest met collega’s. Mocht een groepspooling een positieve uitslag geven, dan worden alle mensen uit deze pool opnieuw getest met het reeds afgenomen materiaal. 

 

Wilt u een coronatest afnemen? Ga dan naar deze pagina

Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Samenleving
Happy Saturday 
Artikelen / Blogs
Werken aan merken
Artikelen / Info en advies
2021: plannen voor klimaat en circulaire ketens