Op deze pagina vindt u antwoorden op vragen over verkoop in verband met het coronavirus. U leest de voorwaarden die gelden voor de verkoop van belegde broodjes en andere afhaalproducten. Ook vindt u informatie over het verkopen van brood.
Voor de verkoop geldt: houd u aan het Richtlijnen Verantwoord Winkelen.
Op de site van de Rijksoverheid leest u de veelgestelde vragen hierover.
Veel bakkers plaatsen schermen tussen de consument en het verkooppersoneel. Vergeet daarbij niet om ook het scherm aan beide kanten meerdere keren op een dag schoon te maken en te desinfecteren. Zorg er daarnaast voor dat de consument het scherm niet hoeft aan te raken om de producten aan te pakken.
De vraag of #wijblijvenbakken is deels afhankelijk van de manier waarop u in staat bent om hun producten 'veilig te kunnen verkopen’. Samen moeten wij ervoor zorgen dat die veilige 1,5 meter wordt gewaarborgd. Een van de methoden om dat te bereiken, is online bestellen en afspraken maken over bestellingen afhalen of bezorgen op vaste tijden en/of plaatsen. Als u nog geen webshop heeft, maak dan gebruik van het aanbod van Bakeronline (onderdeel van Puratos) voor een tijdelijke, eenvoudige en gratis webshop. Interesse? Stuur een e-mail naar info@bakeronline.nl.
Ja, dit mag als u bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven onder de SBI-code 10.71 het vervaardigen van brood en vers banketbakkerswerk.
Als chocolaterie valt u onder de SBI-code 10.82.2. In deze code staat alleen het vervaardigen van chocolade en suikerwerk genoemd. Wilt u brood gaan verkopen in uw winkel dan moet u eerst het volgende doen:
Ruimere openstelling is mogelijk, bijvoorbeeld op zondagochtend. Retailers onderling komen niet tot een uniform standpunt, dus dit wordt lokaal ingevuld (via uw gemeente).