Arend Kisteman
Voorzitter

De ALV: draag bij aan verandering

4 oktober 2021

Laat ik eerlijk zijn: een algemene ledenvergadering (ALV) is meestal niet iets dat bovenaan in mijn agenda staat. Het zijn vaak niet de meest motiverende bijeenkomsten: het afgelopen jaar doornemen, de jaarcijfers bekijken en een blik op de toekomst. Wél waardevol is vaak de borrel, om contacten te leggen met collega’s, maar in coronatijd hebben we juist die waardevolle momenten helaas moeten missen.

Dit jaar moeten er tijdens de ALV van de NBOV belangrijke beslissingen genomen worden. Bovendien is het belangrijk om de onderlinge banden en contacten weer aan te halen, nu het weer kan. De NBOV organiseert de ALV daarom dit jaar op een interessante en aansprekende locatie, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met extra mogelijkheden om bij te praten met collega’s die je al een tijd niet meer hebt gezien. Je kunt overdag al in het museum terecht, alleen of met je partner, om in de tuinen rond te dwalen langs alle beelden, of om binnen kunst te bekijken van Van Gogh, Monet, Picasso en andere beroemde schilders. Ondertussen is er alle gelegenheid om collega-ondernemers te treffen.

Aan het eind van de middag start het officiële gedeelte met een borrel, de ALV en een diner. Bij de ALV blikken we uiteraard terug en kijken we vooruit; de jaarcijfers horen er ook bij. De nadruk ligt echter op belangrijke veranderingen: een nieuwe bestuursstructuur met onder andere een ledenraad, waardoor je als lid meer betrokken wordt bij de vereniging en ook meer inspraak krijgt. Om dit te kunnen veranderen, zullen ook de statuten moeten worden aangepast.

Ik ben alvast erg enthousiast over deze nieuwe opzet van onze ALV. Ik hoop jullie dan ook zeker te ontmoeten in Otterlo, om daar de basis te leggen voor verandering!

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat