De NBOV pleit voor noodoplossing energielasten: bevries acuut de facturen

29 september 2022

De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) pleit voor een noodoplossing om de energielasten van de ambachtelijke bakker direct te verlagen. Al sinds eind augustus luiden ambachtelijke bakkers de noodklok: de energielasten zijn niet meer te betalen. Inmiddels heeft de regering – na Prinsjesdag -– aangegeven met een oplossing te komen, niet alleen voor consumenten maar ook voor bedrijven die gedupeerd worden. 

Die hulp laat op zich wachten omdat uitvoering complex lijkt. Omdat energiemaatschappijen de tarieven al verhoogd hebben, en dat blijven doen, groeit de groep ondernemers die het hoofd niet meer boven water kunnen houden. 
De NBOV pleit daarom voor een noodoplossing: bevries acuut de facturen. Stel een acceptabel tarief vast voor bedrijven en indien nodig een compensatieregeling voor energiebedrijven. In de tussentijd kan een acceptabele oplossing worden gevonden die werkbaar en uitvoerbaar is en hulp biedt aan bedrijven die daarvoor in aanmerking moeten komen: de energie intensieve bedrijven die door de energielasten in de problemen zijn geraakt of binnenkort komen en voor wie geen andere reële oplossing voorhanden is.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking