Denk aan bijdrage Afvalfonds Verpakkingen

11 maart 2020

Gebruikt u jaarlijks meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal? Dan moet u voor 1 april aangifte doen voor de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen, ook wel verpakkingsbijdrage genoemd.

Dagelijks verpakt u banket en brood voor de consument, om uw producten aantrekkelijk te presenteren, ze vers en voedselveilig te houden, en ervoor te zorgen dat consumenten optimaal van uw producten kunnen genieten. Kartonnen (venster)dozen en plastic of papieren zakken worden daarvoor het meest gebruikt, maar bijvoorbeeld ook caisses, inschuifkartons, taartranden, mandjes of cadeauverpakkingen vallen onder verpakkingsmateriaal.

Om verpakkingsmateriaal te recyclen, is er een afvalwet die grote producenten verplicht om bij te dragen aan het Afvalfonds Verpakkingen. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte materialen. Als u meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal verbruikt, bent u bijdrageplichtig.

Op de pagina Afvalfonds kunnen NBOV-leden drie handige manieren vinden om te berekenen hoeveel verpakkingsmateriaal ze jaarlijks gebruiken.

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking