DesemAwards voor Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman

23 september 2020

De vijfde editie van de DesemAwards, die dit jaar op woensdag 23 september in Wageningen werd gehouden, kent twee prachtige winnaars. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Beide bakkers zijn nieuwkomers in de top drie en waren blij verrast met deze mooie prestatie.

 

In samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos organiseert het Gilde deze Awards al voor de vijfde keer. Deze editie van de DesemAwards stond in het teken van het nieuwe Warenwetbesluit Brood en Meel dat vanaf 1 juli in werking is getreden en waarin onder andere de eisen voor desembrood aangepast zijn. De productkeuring was een mooie test voor de Echte Bakkers om te kijken waar ze staan met eventuele receptaanpassingen.

Echte Bakkersgilde keuring desembroden
Complimenten

Er werden 48 desembroden ingezonden die gekeurd zijn door Mike Onasse, lid van het Nederlands BoulangerieTeam en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos. Keurmeester Van Scheijndel: “Er is al een groot aantal bakkers dat voldoet aan de nieuwe eisen voor desembrood waaronder vijf van de zes winnaars. Onze complimenten voor de goede resultaten.”

 

Awards

Aan het eind van de middag werden in een ZOOM-meeting de winnaars bekend gemaakt door Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde en Bart van Gelder, commercieel manager van Puratos. De tweede prijs in de categorie gevuld brood ging naar Bergerslag uit Staphorst en derde werd René Vermeij uit Kampen. Beiden gooiden al vaker hoge ogen met hun desembrood. In de categorie ongevuld desembrood ging de tweede prijs naar Sjaak Doeleman uit Werkhoven en de derde prijs was voor Van Walderveen in
Geldermalsen.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan