Digitale veiligheid

22 okt 2020

De vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen helpen ondernemers de basisbeveiliging van hun digitale systemen in te stellen. Als u deze basisprincipes opvolgt, vergroot u de weerbaarheid tegen cyberrisico's die de bedrijfsvoering kunnen verstoren.

De vijf basisprincipes van digitale veiligheid zijn:

  1. Inventariseer kwetsbaarheden: waar zitten de risico's in uw ICT op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid? Denk niet alleen aan uw computers, tablets en telefoons, maar ook aan kassasystemen, pinterminals en voorraadbeheersystemen.
  2. Kies veilige instellingen voor apparatuur, software, netwerk- en internetverbindingen. Verander standaardwachtwoorden en -instellingen.
  3. Voer updates uit en installeer veiligheidsupdates direct. Schakel automatische updates in.
  4. Bepaal welke medewerker of externe partij toegang krijgt tot welke systemen en gegevens. Regel de toegangsrechten en pas deze aan als de medewerker vertrekt of een andere functie krijgt, of wanneer u de samenwerking met de externe partij stopt. Lees ook: Beheer online en socialmedia-accounts.
  5. Voorkom virussen en malware.

Meer informatie

  • Hieronder vindt u een video, poster en flyer waarmee u en uw medewerkers aan de slag kunnen met digitale veiligheid.
  • Op de website van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat leest u meer informatie over digitale veiligheid. U vindt er ook nieuwsberichten over recent ontdekte kwetsbaarheden in veelgebruikte systemen en software.

De basis van veilig digitaal ondernemen met uw medewerkers delen? Print deze download uit op A3- of A4- formaat of deel de pdf van de poster eenvoudig digitaal.

Dit document downloaden? Log in of word lid van de NBOV

Starten met de digitale veiligheid van uw bedrijf? Check deze flyer hoe u in 10 stappen een grote sprong maakt met cybersecurity. 

Dit document downloaden? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Branche
Radar duikt in hoge kosten betalingsverkeer voor ondernemers
Artikelen / Branche
Gouden Gard 2021 voor Nick Banus
Agenda NBOV
Algemene ledenvergadering