Dutch Pastry Team en Zin Inspiratie Lab slaan handen ineen

19 januari 2021

Dutch Pastry Team en Zin Inspiratie Lab van Sligro slaan handen ineen bij organiseren Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland. Als er één voordeel genoemd kan worden aan de beperkingen van het afgelopen jaar, hoe klein wellicht ook, is dat de grote bereidheid tot samenwerken. Zo ook bij het organiseren door het Dutch Pastry Team (DPT) van de jaarlijks terugkerende wedstrijden Dutch Pastry Award (DPA) en Beste Bonbon van Nederland.

 

De winnaar van de DPA mag zich onder andere een jaar lang de beste patissier van Nederland noemen. Nadat steeds meer duidelijk is geworden dat de situatie in Nederland niet snel genoeg dusdanig verbeterd dat er in grote getale publiek kan samenkomen om deze wedstrijden het podium te geven wat het verdient, is er besloten uit te wijken naar een andere locatie.

DPA 2020

Om een locatie te vinden wat een zelfde beleving en uitstraling kan verzorgen als Bakkersvak waar het Dutch Pastry Team in de afgelopen jaren een prachtige eigen plek toebedeeld heeft gekregen, is uiteraard niet eenvoudig. Toch is het DPT hier zeer goed in geslaagd omdat het ZIN Inspiratie Lab van Sligro bereid is gevonden om als gastheer op te treden tijdens deze wedstrijden op 8 maart aanstaande. Niet alleen een prachtige sfeervolle plek, maar ook een fantastische match omdat  inspireren ook een van de hoofddoelen is van het DPT! 

Livestream

Waar normaal gesproken het volgen van de wedstrijden is voorbehouden aan de bezoekers van de beurs is dit nu mogelijk voor het grote publiek. Iedereen kan op 8 maart 2021 door middel van een livestream mee kijken en delen in de spanning van de deelnemers en zo de wedstrijden en prijsuitreiking op de voet volgen. Er zal interactie met het publiek zijn en gevraagd worden om te stemmen op het favoriete showstuk om zo de winnaar te bepalen van de publieksprijs. Ook zijn er inspirerende demo’s te volgen van de patissiers van het Dutch Pastry Team waarbij onder andere DPT-lid Bart de Gans samen met de chef-kok van ZIN Sietse Blummel laten zien hoe zij een prachtig dessert op tafel zetten. De livestream zal van tevoren worden gecommuniceerd via zowel website als social media kanalen van het Dutch Pastry Team.

Artikelen / Branche
Winnaars Jeugdvakwedstrijden bekend
Artikelen / Branche
Maarten Kasper wint eerste Gouden Gard Boulangerie
Artikelen / Branche
Gouden Gard zoekt kandidaten!