Energieleverancier failliet?

17 december 2021

Vanwege de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen hebben inmiddels meerdere energiebedrijven faillissement aangevraagd. Bent u klant bij zo’n bedrijf? Dan kan een faillissement vervelende gevolgen hebben, zoals hogere tarieven. De NBOV heeft op een rijtje gezet wat zo’n faillissement kan betekenen voor kleinverbruikers.

Kleinverbruikers zijn afnemers met een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3x80 ampère en een gasaansluiting met een maximale capaciteit van 40m3(n)/uur. Een bedrijf kan dus ook een kleinverbruiker zijn. Heeft u aansluitingen boven deze waarden, dan bent u een grootverbruiker.

Kleinverbruikersaansluitingen vallen onder de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op de pagina Faillissement energieleverancier (alleen voor NBOV-leden) leest u wat u als kleinverbruiker kunt doen als uw energieleverancier failliet gaat, wat de gevolgen zijn, en hoe het met de tarieven en lopende betalingen zit. Ook leest u wat u beter niet kunt doen.

Voor grootverbruikers gelden andere regels. Bent u grootverbruiker en heeft u problemen met uw energieleverancier? Neem dan contact op met de bedrijfsadviseurs van de NBOV.

Artikelen / Info en advies
Let op: Agressieve acquisitie door energieadviseurs
Artikelen / Info en advies
Let op voor negatieve uurtarieven bij zonnepanelen
Artikelen / NBOV
NBOV energiecollectief start 1 januari 2024