Enquête: hoe gaat u om met zero emissie?

5 november 2021

Wat doet u als over enkele jaren veel binnensteden alleen nog toegankelijk zijn voor zero-emissievoertuigen? En welke voordelen stimuleren u om op korte termijn een zero-emissie-bestel- of vrachtwagen aan te schaffen? Deze vragen staan centraal in een enquête van Connekt. Bent u als ondernemer minimaal 1 keer per jaar in de binnenstad met een bestel- of vrachtwagen? Vul dan de enquête in.

Over een aantal jaren voeren veel steden een zero-emissiezone voor logistiek in. Dan mag u met uw diesel- of benzinevoertuig (bestel en vracht) niet zomaar meer de binnenstad in. Ook nu al hanteren steeds meer steden een strenger toegangsbeleid in binnensteden, waarbij laden en lossen beperkt wordt tot specifieke tijdstippen. Namens de overheid inventariseert Connekt de invloed van zero-emissiezones op ondernemers.

Stimuleren

Veel steden willen tegelijkertijd slim en schoon transport stimuleren én ondernemers stimuleren. Dit kunnen zij doen door voordelen te bieden aan ondernemers die rijden met zero-emissievoertuigen (bestel- en vrachtvoertuigen). Denk aan ruimere bevoorradingstijden of toestemming om busstroken te gebruiken. Het is echter onvoldoende duidelijk aan welke voordelen bedrijven ook echt wat hebben. Daarom vraagt Connekt u mee te doen aan deze enquête.

Invullen

U kunt de enquête invullen van 1 november 2021 tot 30 november 2021. Invullen duurt ongeveer 5 minuten. Alvast hartelijk dank voor uw deelname!

U vindt de enquête op tinyurl.com/vragenlijst-schone-voertuigen

Doel en resultaat van de enquête

Connekt onderzoekt met deze enquête welke voordelen voor zero-emissievoertuigen bedrijven echt ondersteunen bij de transitie, en wat zij gaan doen als binnenstad niet meer toegankelijk is voor voertuigen op fossiele brandstoffen (diesel/benzine/LNG).

De uitkomsten van deze enquête worden verwerkt in een blauwdruk waarmee gemeenten beleid maken. Daarvoor is het belangrijk te weten wat de plannen van bedrijven zijn en wat ze helpt om te investeren in zero-emissievoertuigen. Zo kan een uniform, landelijk beleid worden gemaakt, en kan gewerkt worden aan voordelen waar bedrijven ook echt wat aan hebben.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking