De NBOV organiseert op dinsdagmiddag 21 januari vanaf 14.00u een ledenbijeenkomst en bedrijfsbezoek waarin desembrood als product centraal staat. Wil jij jezelf als bakker ook verder professionaliseren en onderscheiden met desembrood, dan is deze bijeenkomst zeker iets voor jou.
We bezoeken de bakkerij van Meester Boulanger en echte desemspecialist Peter Bienefelt in Rhoon, van wie we veel gaan leren over desem. Peter ontwikkelt zelf nieuwe broodsoorten en werkt bijvoorbeeld ook aan projecten met nieuwe, biologische graansoorten uit de omgeving: Het Buijtenland van Rhoon.
In de nabijgelegen boerderij en brouwerij De Vlakkenburg vertelt Jeanette Verdonk ons meer over dit lokale en natuur inclusieve granenproject. Met Sherif Soubra van de Rotterdamse start-up Springtail ontdekken we ook een andere nieuwe, glutenvrije en voedzame graansoort: Sorghum.
De laatste presentatie is van Gijsbregt Brouwer, food trendwatcher en oprichter van foodplatform De Buik. Hij deelt de nieuwste trends in de wereld van food en foodservice en inspireert ons met kansen voor (desem) bakkers.
Na de presentaties is het natuurlijk tijd om te netwerken en te proeven. De bierbrouwers van De Vaan serveren bieren gemaakt van lokale granen uit Rhoon.