Gefeliciteerd!

4 juli 2019

Afgelopen week mocht ik weer een jaartje bij mijn leeftijd bijschrijven. In de ochtend kwamen er tientallen berichtjes via WhatsApp, Facebook en LinkedIn binnen. Superleuk natuurlijk! Ik vind het altijd wel zo netjes om even te reageren, ook al kost dat aardig wat uurtjes. Uiteindelijk draait het daar volgens mij namelijk nog steeds om: aandacht voor elkaar. 
 

‘Vroeger’ kreeg je een kaartje op je verjaardag, of je sprak mensen persoonlijk. De vraag is: wat is leuker? In elk geval is wat we in vaktermen ‘het bereik’ noemen, vele malen groter geworden: een berichtje is zo gestuurd. 

Ik zag een uitzending over Sharon Hilgers, die 5 jaar geleden met wat kralenworkshops My Jewellery begon. Nu heeft ze een miljoenenbedrijf met 300 medewerkers. Haar succes zit in de combinatie van social media met echte, fysieke boetieks: inmiddels zijn er 8 in Nederland, elk met hun eigen karakter.

Voor mij weer het zoveelste bewijs dat je niet zonder social media kunt. Als ik dan in de bakkerijsector kijk naar de webshops en alles daaromheen, is daar mijns inziens echt nog een verbeterslag te maken. Van een webshop verwacht ik bijvoorbeeld gemak, duidelijkheid en snelheid. Als ik te veel handelingen moet verrichten, haak ik af en zie je mij niet meer terug. 

Deze tijd van het jaar is voor u als ondernemer misschien een goede periode om tijd te maken voor uw online activiteiten, en hierin te investeren. Vraag u ook af of u dit zelf moet doen.

Voor mij weer het zoveelste bewijs dat je niet zonder social media kunt.

Als het u wat minder interesseert, kijk dan eens of er een enthousiaste medewerker is die u er verantwoordelijk voor kunt maken. Wellicht ervaart u dan volgend jaar mooie resultaten. En dan zeg ik: gefeliciteerd! 

Feestelijke groet,

Jos den Otter

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking