Goed nieuws over hoge indexeringen van de huurprijs

7 juni 2023

Eerder schreven wij een bericht over dat de huurprijsindexering op basis van de CPI oneerlijk is. In dat artikel deelde we een brief waarmee u bezwaar kon maken tegen huurverhoging. Op dat moment was er nog geen uitspraak of wet hierover. Daar is nu verandering in gekomen.

Er is een uitspraak van een voorzieningenrechter. Een voorzieningenrechter doet uitspraak in spoedeisende zaken. De procedure heet ook wel een ‘kort geding’. Of een ‘gewone rechter’ hetzelfde over deze kwestie denkt, moet dus nog wel worden afgewacht.

De voorzieningenrechter heeft in een uitspraak geoordeeld dat een huurprijsverhoging die gebaseerd is op de CPI vanaf het moment dat de energieprijzen explosief gingen stijgen niet (meer) adequaat is. De partijen in de procedure moesten met elkaar hierover in overleg treden.

Er is dus niet geoordeeld dat de huurprijsindexering op basis van CPI niet meer mogelijk is en het is nog maar een uitspraak van een voorzieningenrechter, maar het is in ieder geval goed nieuws. Wij adviseren om bezwaar te blijven maken tegen huurverhogingen op basis van de CPI. Hierbij noemt u dat er een uitspraak is die aangeeft dat de huurprijsindexering op basis van CPI niet eerlijk is en dat huurder en verhuurder moeten overleggen over de huurprijs.    

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking