Gommans pakt de dubbel 2020

21 januari 2020

Gommans, De Echte Bakker uit Sevenum haalt de unieke dubbelslag. Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op maandag 20 januari kreeg Bas beide Gouden Schieters uitgereikt door directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde, Geert Caniels.

Bas Gommans zet hiermee een kroon op een fantastisch jaar vol prijzen; een tweede plaats met zijn paasbrood, een eerste met zijn roomboter amandelstaaf en de eerste plaats met de kerststol. De score voor de Gouden Schieter; de trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap, is een gewogen gemiddelde van de onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen. Een geweldige prestatie van Gommans om op alle fronten zo goed te presteren.

Van der Steen uit Made werd tweede Beste Echte Bakker. Na 2 keer goud en 1 keer brons pronkt nu het zilver in Made. Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen die de kwaliteit van producten en de winkel continu op dit topniveau weten te stabiliseren.

De Bronzen Schieter is voor Toet in Apeldoorn die tegelijkertijd ook het brons in de Beste Winkelbeoordeling behaald. Net als Gommans een unieke dubbelslag voor Jan en Conny Toet die na 2 keer zilver en 1 keer goud (2017) nu een heel knappe derde plaats behalen. De Zilveren Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Keurhorst uit Apeldoorn. Hans en Marina haalden een score van 9,787 en daarmee kan de vlag uit aan de Asselsestraat. “Een feest om te bezoeken. Je ziet met eigen ogen dat het hier allemaal echt gemaakt wordt, dat maakt je nog enthousiaster om te kopen,” is in het beoordelingsrapport te lezen.

Beste Echte Bakkers 2019

Alle aanwezige winnaars ontvingen de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uit handen van directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels. “De uitslag dit jaar laat heel mooi zien dat wanneer meerdere Echte Bakkers in dezelfde plaats zitten, zoals dit jaar in Apeldoorn het geval is, ze elkaar naar een hoger plan tillen. Dat is waar het Echte Bakkers DNA ook voor staat: elkaar verder helpen en stimuleren om nòg beter te worden, zonder collegialiteit daarbij uit het oog te verliezen en zodoende het bakkersambacht op een positieve manier over het voetlicht brengen”, aldus Caniels.

 

Huldiging

Drie Echte Bakkers vieren komend jaar hun 50-jarig jubileum als lid van het Gilde; Michel Nales uit Winterswijk, Meinders uit Rijssen en Wessels uit Deventer. Hugen uit Arnhem, Grootkarzijn uit Zeewolde, Eddy de Jong uit Zwaagwesteinde, Spanjer uit Terschelling-West en Jan Swaanen uit Hilvarenbeek zijn 25 jaar Echte Bakker. De aanwezige jubilarissen werden gehuldigd en ontvingen de jubileumtrofee voor hun 50-jarig of de gouden speld voor hun 25-jarig lidmaatschap uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting.

Ranking eerste tien Beste Echte Bakker 2020:

  1. Gommans SEVENUM
  2. Van der Steen MADE
  3. Toet APELDOORN
  4. Thijs Koolen ELL
  5. August van Vilsteren DIEVER
  6. Jenny van der Putten MIERLO
  7. Herman Schepers SLEEN
  8. Steenbergen MEPPEL
  9. Van Mook NISTELRODE
  10. John Treur OUDEWATER
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan