Gommans wint roomboter-amandelstavencompetitie Echte Bakkersgilde

6 november 2019

In de winkel van Gommans, De Echte Bakker in het Limburgse Sevenum kocht de mystery shopper de beste roomboteramandelstaaf. In de finaleronde is de staaf beoordeeld met een 8,33 en daarmee wint Gommans, met winkels in Sevenum, Swalmen en Horst, de eerste prijs. 
 

Van Walderveen uit Geldermalsen werd tweede met een 8,25. Hij haalde vorig jaar en in 2016 de titel binnen en eindigt nu weer in de top 3. De derde plaats is voor De Korenaar in Surhuisterveen. De familie Diertens behaalde al vaker de finaleronde, maar scoort nu voor het eerst een podiumplek.

Vakjury

In de voorronde van de competitie werden 153 staven gekeurd door Mark van Wijk, keurmeester bij GildePartner Van der Pol, en Ron Bloem, senior productontwikkelaar bij GildePartner Royal Steensma. In de finaleronde sloot Mike Onasse van het BoulangerieTeam zich aan bij deze vakjury. Bij de 15 finalisten is vervolgens anoniem en onaangekondigd een roomboteramandelstaaf in de winkel gekocht.

Emoties

Bas Gommans is heel blij, vooral voor zijn banketbakker Wim Streng. Die is al 33 jaar in dienst bij Gommans en zet zich al jaren fanatiek in om goed te scoren met de amandelstaaf. Over ruim een jaar gaat hij met pensioen en hij was er zeer op gebrand om nog een keer het podium te halen. Bas: “Ik ben meteen in de auto gestapt om het hem te vertellen. Toen hij hoorde dat we de eerste prijs hadden gehaald, werden de emoties hem de baas.”

Competitie

“De competitie leeft en dat is mooi om te zien,” aldus Mark van Wijk. “Ik ben veel gebeld en gemaild met het verzoek om advies en uitleg te geven.” Ron Bloem keurde voor het eerst mee en merkt op dat vaak kleine slordigheidjes het verschil maken tussen een 7 en een 8. “Ik hoop dat de bakkers met de tips die we in de voorronde gegeven hebben de verbeteringen kunnen doorvoeren,” aldus Ron.

De overige finalisten die een topproduct in hun winkels verkopen, zijn De Echte Bakkers:
Arcener Bakhuys (Arcen), De Koning (Puttershoek), Filius (Yerseke), Gertjan (Schoonhoven), Goeijers (Breda), John Treur (Oudewater), Koenen (Westervoort), Michel (Houten), Nijkamp (Holten), Sjaak Doeleman (Werkhoven), Twijnstra (Oudemirdum) en Van der Woerd (Doorn).
 

Vakjury keurt roomboter-amandelstaven Echte Bakkers
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan