Gouden Gard 2021 voor Nick Banus

13 oktober 2021

Nick Banus heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. De prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen vormde het slot van een prachtige dag waarin veel prijzen uitgedeeld werden. Naast de strijd om de Gouden Gard was er ook de competitie Talentenprijs Patisserie: Rick Bol won deze felbegeerde prijs. Maarten Kasper is de eerste winnaar van de dit jaar geïntroduceerde Talentenprijs Boulangerie  

Nick’s showtafel stond in het teken van het thema Las Vegas. Bij Zilveren Gard-winnaar Milou Jansen stond Ratatouille centraal. Hiermee bleef zij Bronzen Gard-winnaar Puck Mennen voor, bij wie ‘The Last Frontier’ het thema van de showtafel vormden. Naast de Bronzen Gard won Puck Mennen ook de social media prijs. Haar showtafel kreeg van de Gouden Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen.

Talentenprijs

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs Patisserie deden negen deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Rick Bol als beste. Het podium werd aangevuld met Jorn Nieuwenhuis en Jiska Lobbert, die als tweede en derde eindigden. Alle ingeleverde desserttaarten waren een genot voor het oog en stonden in het teken van het thema Steampunk.

Aan de nieuwe wedstrijd Talentenprijs Boulangerie deden drie deelnemers mee. Maarten Kasper is de eerste winnaar van deze mooie prijs.

Consumentenprijs

Het vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Naast het winnen van de Talentenprijs viel Rick Bol ook hier in de prijzen. Hij wint de consumentenprijs en daarmee een interview in Bakkers in Bedrijf. Alle winnaars krijgen daarnaast een jaarabonnement op het vakblad.

De prijsuitreiking verliep wat anders dan normaal, met een beperkt aantal gasten en een livestream dat online gevolgd kon worden.

Winnaar Nick Banus met zijn showstuk in thema Las Vegas

Gouden gard winnaar Nick Banus met zijn showstuk in thema Las Vegas. Foto: Oscar van der Wijk

 

Milou Jansen met haar showstuk in Ratatouille

Winnaar Zilveren Gard Milou Jansen met haar showstuk in Ratatouille. Foto: Oscar van der Wijk

Puck Mennen met haar showstuk

Winnaar Bronzen gard en Social media prijs Puck Mennen met showstuk 'The Last Frontier'. Foto: Oscar van der Wijk