Gratis training fysieke belasting

8 mei 2019

 

Op 13 juni is er een gratis training fysieke belasting in het Summa College in Eindhoven. De training is toegankelijk voor alle medewerkers in de bakkerij, ook het winkelpersoneel, en wordt gefinancierd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

 

In bakkerijen komt veel lichamelijk zwaar werk voor. Met de juiste technieken en maatregelen kan de lichamelijke belasting tijdens tillen, duwen en trekken worden beperkt, zodat medewerkers goed hun werk kunnen (blijven) doen. Daarom is speciaal voor de bakkerijen een permanent trainingsprogramma voor fysieke belasting ontwikkeld, dat vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf wordt gefinancierd.

 

De training gaat in op:

  • aanleren van gezond lichaamsgebruik (op het werk én thuis)
  • bewust omgaan met de risico’s van fysieke belasting
  • technieken om de belasting te verminderen

 

Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers voldoende aandacht krijgen, is het aantal plaatsen beperkt. Kunt u niet op de aangegeven datum? Neem dan contact op met Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf; zij organiseren ook trainingen in andere regio’s.

 

Praktische gegevens

Datum: 13 juni 2019
Tijd: 13:15 – 16:15 uur
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, 5631 KA, Eindhoven
Aanmelden: stuur een email naar info@veiligengezond.nl. Vermeld daarbij de naam van de bakkerij en het aantal deelnemers.

 

Meer informatie vindt u op de website van Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf: http://www.veiligengezond.com/veilig-werken/training-fysieke-belasting

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan