Handige tool MKB Klimaatwerk helpt mkb

17 november 2020

Ondernemers kunnen lastig inschatten wat het Klimaatakkoord precies voor hen betekent en vinden de informatie van de overheid hierover vaak verwarrend. Daarom is een digitale tool ontwikkeld: MKB Klimaatwerk. Deze tool informeert u over kansen en verplichtingen voor specifieke branches en situaties, en helpt bijvoorbeeld websites te vinden waar u subsidies kunt aanvragen.

Veel onderwerpen en maatregelen in het Klimaatakkoord zijn belangrijk voor het mkb. De tool MKB Klimaatwerk geeft informatie over de afspraken uit het Klimaatakkoord en over de kansen die het biedt, zoals subsidies om te verduurzamen. De tool leidt door naar specifieke websites, of websites die ondersteunen bij het aanvragen van subsidieregelingen. 

MKB Klimaatwerk bestaat uit:

  1. Het Klimaatakkoord in vogelvlucht: een tijdlijn met momenten waarop afspraken uit het Klimaatakkoord ingaan.
  2. Een regelhulp die advies op maat levert over kansen (subsidies, mogelijke besparingen en ondernemingskansen) en mogelijke verplichtingen voor ondernemers. Als bakker kunt u bijvoorbeeld eenvoudig nagaan wat u op het gebied van mobiliteit kunt doen, en welke subsidies daarvoor beschikbaar zijn.
  3. Inspirerende en motiverende praktijkvoorbeelden van branchegenoten aan de hand van korte filmpjes met de focus op economische kansen.

U vindt de tool op www.mkbklimaatwerk.nl.

Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Info en advies
Gunstigere kabinetsgarantie voor bakkers die via verduurzaming energiekosten verlagen
Artikelen / Info en advies
Verduurzamen ook mogelijk bij monument
pagina
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan