Hollandse Meesters centraal bij aanbieding Moederdagtaart

10 mei 2019

De NBOV heeft vanochtend namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers een Moederdagtaart aangeboden aan H.K.H. Prinses Beatrix. Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn kregen als winnaars van de patisseriewedstrijd Gouden Gard de eer om de aanbieding te verzorgen. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde.

Lotte, Joanne en Marc hebben zich laten inspireren door de Hollandse Meesters Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. De taart werd in ontvangst genomen door de Persoonlijk Assistent van H.K.H. Prinses Beatrix en een van de hofdames van H.M. Koningin Máxima. Beiden waren onder de indruk van de presentatie en omschreven het als een Meesterlijke showtafel.

Opbouw showtafel

De tafel bestond uit drie chocoladeshowstukken. Lotte maakte een bijzettafel met daarop een fruitschaal. Joanne maakte een tafel met een schilderspalet, verftubes en kwasten. Marc zorgde voor een schildersezel met de schilderijen Meisje met de parel, Korenveld met kraaien en De Nachtwacht. Uit deze schilderijen haalden de kandidaten hun inspiratie. Om het showstuk stond een buffet aan prachtige luxe gebakjes in de smaken: kers, tonka en chocolade (Lotte), hazelnoot, vanille, mango en passievrucht (Joanne) en wortelcake, geitenkwark en vanille (Marc).

showstuk Moederdagtaart 2019

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan H.K.H. Prinses Beatrix Beschermvrouwe is. In 2018 won Lotte van Gorp (werkt bij Huize van Wely) de Gouden Gard, Joanne Crajè (werkt bij Crème de la Crème) de Zilveren Gard en Marc van Steijn (werkt bij Crème de la Crème) de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

 

Meer foto's bekijken? Check Instagram en Facebook!

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking