Arend Kisteman
Voorzitter

Huh?

29 augustus 2019

Afgelopen week liep ik samen met mijn partner door ’s-Hertogenbosch, een ontzettend gastvrije stad waar ik wekelijks wel even kom. We moesten iets speciaals hebben en ik vroeg me af waar die ene winkel ook alweer zat. Google vertelde het me snel – in de overvloedige regen liepen we erheen. 

In de winkel stond een dame achter haar ‘veilige’ desk; als enigen liepen wij wat rond om te kijken of we konden vinden wat we zochten, maar tevergeefs. Uiteindelijk vroegen we toch maar aan de dame achter de desk of zij ons aan het gezochte kon helpen. “Nee,” antwoordde ze, “dat heb ik niet in de winkel, maar u kunt het opzoeken op onze website en daar bestellen.” Mijn mond viel bijna open, van verbazing, maar misschien ook wel van verontwaardiging. 

Nee verkopen is makkelijk, maar wat een kick als je wél ja kunt verkopen!

Terwijl ik naar buiten liep, was mijn eerste gedachte dat als zij bij mij zou werken, ze in ieder geval morgen niet meer in mijn winkel zou staan.

Een kleine 100 meter verder zat nog een zaak. Daar stapten we een half uur later dik tevreden, super geholpen, en met een lege portemonnee weer naar buiten. Hoe simpel kan het zijn? 

Helaas kom ik soortgelijke verhalen ook weleens tegen in onze sector. Nee verkopen is makkelijk, maar wat een kick als je wél ja kunt verkopen! En niet alleen voor jou en je medewerkers, maar zeker voor de klant: die is je ambassadeur voor het leven. Laat u wel eens een mysteryshopper uw bedrijf onder de loep nemen? Ik kan het zeker aanraden.

'Grondstoffen'

Dan nog even iets over grondstoffen: schaarse producten die niet altijd verkrijgbaar zijn of een wisselende prijs hebben. Afgelopen week heb ik mogen ervaren hoe het is om een kleinkind te krijgen, en dat zette mij aan het denken. Toen mijn dochter werd geboren, en Robèrt van Beckhovens zoon, zei hij: “Met zo’n klein beetje grondstof, zo’n mooi product!” Deze woorden kwamen op dit bijzondere moment direct weer bij mij op. Een sprongetje naar ons vak was zo gemaakt: besef dat u bijzondere grondstoffen in huis heeft, waar u unieke producten van kunt maken - draag dit als ambachtsman en –vrouw dan ook uit!

Tevreden groet,

Jos den Otter

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat