Ik heb er zin in, doe jij mee?

7 juli 2020

Ruim tien jaar geleden kreeg ik van de bank groen licht om mijn eigen bakkerij te starten. Een gevoel van spanning en enthousiasme was het gevolg, maar ook vragen als: waar ben ik aan begonnen, en hoe nu verder? Stukje voor stukje viel alles echter op zijn plaats en het enthousiasme werd beloond.

Toen ik begin dit jaar de vraag kreeg of ik voorzitter wilde worden van de NBOV en daarop na een aantal goede gesprekken ja heb gezegd, kreeg ik hetzelfde gevoel en ook weer die vraag: waar ben ik aan begonnen? Nu we een aantal maanden verder zijn, ik al veel mensen heb kunnen spreken, mij op veel onderdelen heb kunnen inlezen en al veel vergaderingen heb mogen meemaken, is die vraag verdwenen.

 Zonder input van jullie gaan we onze branche niet verder helpen.

Wat is gebleven, is het enthousiasme om er tegenaan te gaan. Ik ben er trots op dat het bestuur en de leden vertrouwen in mij hebben als voorzitter van de enige branchevereniging voor ambachtelijke bakkers.

Met ‘ambachtelijke bakkers’ bedoel ik uiteraard de ambachtelijke broodbakkers, banketbakkers, patissiers en chocolatiers; iedereen dus. Zo sta ik er in, en zo heb ik er altijd ingestaan. We moeten het samen als gehele branche doen. Uiteraard komt het voor dat iets je een keer niet aanspreekt, of dat je juist totaal niet snapt waarom ergens niets aan wordt gedaan. Laat het mij dan weten: geef kritiek - het liefst opbouwend – want zonder input van jullie gaan we onze branche niet verder helpen.

Gisteren heeft Jos na tien jaar voorzitterschap afscheid genomen. Sinds de komst van Marie-Hélène bij de NBOV hebben zij er samen voor gezorgd dat er nu een prachtige organisatie staat. Een organisatie met professionele medewerkers die ondernemers dagelijks voorzien van informatie en advies, of zich met andere aandachtsgebieden in onze branche bezighouden. De basis staat, en nu ga ik graag met jullie, de leden of toekomstige leden, de volgende stap zetten en werken aan de toekomst van onze branche. Geef jij input?

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking